Obnovljeni park i Titova fontana Tratinčica u Vukovarskoj

Obnovljeni park i Titova fontana Tratinčica u Vukovarskoj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Ulici grada Vukovara otvorio obnovljeni park s brončanom fontanom Trantičica kipara Marijana Kockovića. Riječ je o fontani izgrađenoj 1982. koja je dulje vrijeme bila zapuštena, a posvećena je Josipu Brozu Titu s natpisom »Tratinčica za Tita«.

Zapuštena fontana, na čijoj stražnjoj strani stoji natpis »Ponosni smo da smo živjeli u doba tvoje« tako je ponovno proradila.

»Na inicijativu MO i VGČ Trnje, nakon 35 godina prema povijesnim izvorima, Gradski ured za prostorno uređenje i Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode su obnovili park te fontanu Trantinčicu koja se u njemu nalazi«, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Dragana Jaramaz, voditeljica projekta je naglasila da je fontana u cijelosti obnovljena i konzervirana, da je sačuvana brončana patina te izrađena nova prskalica, a sve u skladu s izvornim izgledom fontane.

»Cijelom površinom dominiraju uređene staze od prirodnoga lomljenog kamena, a postavljene su klupe i košarice za smeće. Hortikultura je također u cijelosti revitalizirana, obnovljeni su travnjaci, zasađeno je grmlje i drveća te cvjetnjaci«, rekla je voditeljica projekta te je nadodala da je u sklopu parka modernizirana i dograđena javna rasvjeta. »Postojeće svjetiljke zamijenjene su novim LED svjetiljkama te su postavljeni reflektori za dekorativnu rasvjetu fontane. Ukupna vrijednost investicije je oko 700 000 kuna«, dodala je. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni