Obnovljena područna škola Kozjak

Obnovljena područna škola Kozjak

Područna škola Kozjak je među rijetkim školama u Zagrebu koje se mogu pohvaliti održavanjem nastave u samo jednoj smjeni.

Nakon što je zbog obnove zgrade 2007. godine prekinuta nastava u područnoj školi Kozjak, ove jeseni na početku školske godine, škola je ponovno otvorena. Područnu školu Kozjak danas je posjetio i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić. Područna škola Kozjak pripada pod nadležnost Osnovne škole Jordanovac, a namjenjena je školovanju djece s područja Kozjaka od I. do IV. razreda. Sve do završetka obnove ove jeseni, osnovnoškolci od I. do IV. razreda s područja Kozjaka, pohađali su nastavu u Osnovnoj školi Jordanovac.

„Sama obnova je trajala oko godinu i pol dana, a ovu školsku godinu započeli smo s radom u obnovljenoj školi. Tu se nalaze četiri učionice, kuhinja i mala sportska dvorana“, objasnio nam je ravnatelj škole Davor Krnjeta. „Svaka učionica ima svoju terasu na kojoj će se moći odvijati nastava tijekom ljetnog razdoblja. Po prvi puta smo u ovoj školi organizirali i produženi boravak za učenike“, pohvalio se ravnatelj Krnjeta. Trenutačno su u školi učenici tri razredna odjeljenja od I. do IV. razreda, a od sljedeće školske godine biti će četiri razredna odjeljenja.  „Ovo je velika stvar za djecu i roditelje s područja Kozjaka, jer djeca više ne trebaju putovati do Jordanovca, već mogu pohađati nastavu u svom kvartu“, zaključio je Krnjeta.

Područna škola Kozjak je među rijetkim školama u Zagrebu koje se mogu pohvaliti održavanjem nastave u samo jednoj smjeni.

(zg-magazin)