Obnovljena OŠ Jabukovac dobila novu sportsku dvoranu

Obnovljena OŠ Jabukovac dobila novu sportsku dvoranu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio je novu dvodijelnu sportsku dvoranu u obnovljenoj Osnovnoj školi Jabukovac koja će za nekoliko dana obilježiti 54 godine postojanja.

Na mjestu stare izgrađena je nova dvodijelna sportska dvorana s vanjskim terenom i parkiralištem te novim učioničkim traktom sa šest moderno opremljenih učionica u dvije etaže. Radovi su obuhvatili i energetsku obnovu objekta škole – vanjsku stolariju, pročelje i krov.

»Napravljena je i nova odvodnja, ulazni trijem te je djelomično obnovljena unutrašnjost škole«, istaknula je ravnateljica Romana Šimunić Cvrtila i dodala da škola koju pohađa 294 učenika u 18 razrednih odjela, radi u jednoj smjeni.

»Demografija i demografska obnova, znanje i obrazovanje te rad i zapošljavanje, tri su prioriteta o kojima moramo voditi računa, jer bez njih Hrvatska ne može opstati«, naglasio je gradonačelnik te podsjetio da su u Zagrebu u 2019. izgrađene dvije nove škole, u Vidovcu i Ivanjoj Reci i šest sportskih dvorana.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i izaslanik predsjednika Vlade RH Drago Prgomet čestitao je gradonačelniku i Gradskoj upravi na konstantnom ulaganju u obrazovanje, gradnji novih i obnovi starih škola te naglasio da to Zagreb radi ne samo zato što može, nego zato što to Zagreb hoće. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni