Obnovljena fontana u krugu psihijatrijske bolnice Vrapče

Obnovljena fontana u krugu psihijatrijske bolnice Vrapče

Ispred glavne zgrade Klinike za psihijatriju Vrapče u utorak je u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i ravnatelja bolnice Vlade Jukića u rad puštena obnovljena fontana.

Ravnatelj Jukić objasnio je da je fontana koja je izgrađena 30-ih godina prošlog stoljeća obnovljena uz pomoć Gradske četvrti Podsused-Vrapče i Grada, a krasit će prostor ispred bolnice pa će se pacijenti ugodnije osjećati.

»U zadnjih 30 godina praktički je to ostao jedan bazen koji je postao zapušten, ogradni rubnjaci bili su istrošeni i truli i to je bilo ruglo koje nije primjereno bolnici s ovakvom tradicijom. Fontana će krasiti ovaj prostor i bit će na radost svim našim zaposlenicima, a što je najvažnije – i pacijentima koji će uživati u ljepoti fontane i uz nju se osjećati ugodnije«, rekao je Jukić i dodao kako su dosad uz pomoć gradonačelnika i Grada obnovili zgradu – Odjele IV. i V., fasadu i krovište, a za desetak mjeseci će također uz njihovu pomoć otvoriti Centar za psiho edukaciju i radnu terapiju te psihogerijatriju.

Gradonačelnik je istaknuo da je osim uređenja bolnice vrlo bitno što se uredio i okoliš oko nje, a u kojem je i danas u rad puštena fontana. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni