Obnovljena dvorana Lisinski napokon otvara vrata posjetiteljima

Obnovljena dvorana Lisinski napokon otvara vrata posjetiteljima

Nakon skoro devet mjeseci Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog otvara svoja vrata za posjetitelje, u četvrtak 23. rujna koncertom Simfonijskog orkestra i Zbora Hrvatske radiotelevizije.

Nakon što je prošle sezone održano svega pet koncerata iz ciklusa ‘Lisinski subotom’ zbog pandemije koronavirusa i potresa koji je prilično oštetio koncertnu dvoranu, glazba će napokon zasvirati u Lisinskom. I to nakon točno 268 dana, 7 sati, 10 minuta i 0 sekundi.

Program je najavio ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević. Govoreći o ciklusu ‘Lisinski subotom’ spomenuo je nastupe Orkestra mladih Gustav Mahler, Camerona Carpentera, Ive Pogorelića. Tu su još i nastupi Dubravke Tomšič Srebotnjak i Slovenske filharmonije, Zbora Ruske patrijaršije iz Moskve te Johna Malkovicha…

Spomenuo je i neke od programa izvan ciklusa koji su na repertoaru ove sezone. Među njima i povijesno gostovanje fantastične Berlinske filharmonije sljedeće godine uz umjetničkog ravnatelja i glavnog dirigenta Kirilla Petrenka, koncerti Zucchera, Vlatka Stefanovskog…

Osvrnuo se na  Lisinski Atrium – Otvoreni Lisinski, program koji je od ovog proljeća do jeseni na otvorenoj pozornici ugostio čak 22 programa. Siriščević je rekao je da je 20.000 kuna prihoda od ulaznica od tog programa darovano Zakladi za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju Pastoralnog centra.  Koji koji nosi ime djevojčice Anamarije Carević. Ona je izgubila život u potresu 22. ožujka 2020. godine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni