Obnovljen prostor Prve policijske postaje Zagreb

Obnovljen prostor Prve policijske postaje Zagreb

„Već idući tjedan u Đurđevcu ćemo otvoriti novu policijsku postaju i ove godine u planu je obnova i ulaganje u 50 policijskih objekata diljem Hrvatske“, istaknuo je ministar Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je obišao novouređene prostore zagrebačke Prve policijske postaje. U obnovu prostora uloženo je više od pola milijuna kuna, a financirana je iz proračuna Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Ministar Božinović izrazio je zadovoljstvo završenim radovima, vezano uz obnovu interijera. Naglasio je kako su uvjeti u kojima su policijski službenici radili bili ispod svake razine te je spomenuo kako u takve prostore već 10-15 godina nije bilo ozbiljnih ulaganja te istaknuo i da 5000 policijskih službenika nije bilo dovoljno opremljeno, nisu su imali nužnu opremu. Stoga je MUP krenuo u ozbiljan projekt za opremanje policijskih službenika te i investiranje u obnovu prostorija u policijskim postajama.

„Tužno je bilo vidjeti prije dva mjeseca u kakvim su uvjetima službenici I. policijske postaje radili. Oni ne predstavljaju samo PUZ, ovo je centar Hrvatske, središnji dio glavnog grada. U ovu postaju dolazi mnogo ljudi, oko 8000 ljudi godišnje prođe vezano za upravnu djelatnost u postaji, ali neki dođu i zbog drugih razloga. Prvo mjesto gdje turisti dođu u slučaju nezgode je ova policijska postaja“, istaknuo je ministar. U sklopu obnove uređena je posebna soba za ispitivanje osumnjičenika s opremom.

Uređenjem ove sobe podignuta je efikasnost i ekonomičnost posla jer su ispitivanja i istražne radnje do sada provođene u prostorima kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

„Već idući tjedan u Đurđevcu ćemo otvoriti novu policijsku postaju i ove godine u planu je obnova i ulaganje u 50 policijskih objekata diljem Hrvatske. Siguran sam da je ovo što smo napravili, opremanje i sređivanje uvjeta smještaja policijskih službenika, jak iskorak u davanju digniteta ovoj profesiji“, istaknuo je ministar Božinović.

Načelnik Prve policijske postaje Dražen Kralj je u svoje ime i u ime svojih kolega zahvalio ministru i Ministarstvu što su prepoznali potrebe policijskih službenika u njihovom svakodnevnom radu.

„Nadam se da će ovi uvjeti koji su bitno poboljšani imati za posljedicu bolji i kvalitetniji rad postaje. Radovima je obrađeno 250 kvadrata tlocrtno. U potpunosti su izmijenjena dva sanitarna čvora, prostori za dežurstva i prijem stranaka. Izmijenjen je i namještaj, od ormara do radnih stolova, a čeka naš još uređenje vrata i dovratka“, rekao je Kralj.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni