Obnovljen prostor dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije KB Dubrava

Obnovljen prostor dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije KB Dubrava

U Kliničkoj bolnici Dubrava u utorak je svečano obilježen završetak projekta obnove i prilagodbe prostora dnevne bolnice Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, dnevne bolnice Zavoda za gastroenterologiju i jednodnevne kirurgije.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je oko 50 milijuna kuna, a 85 % iznosa su bespovratna sredstva, dok je 15 % sredstva osigurano iz državnog proračuna.

Liječenjem u dnevnim bolnicama i jednodnevnoj kirurgiji KB Dubrava pacijentima će biti omogućena bolja dijagnostika i liječenje najsuvremenijim metodama uz istovremeno smanjenje trajanja boravka u bolnici, čime će se smanjiti broj dana hospitalizacije i broj dana bolovanja kao i liste čekanja.

Ravnatelj bolnice prof. dr. Srećko Marušić je naglasio kako je najznačajnije da je naša kardiologija iz istog fonda dobila još jednu angio salu čime će se ubrzati obrada i liječenje pacijenata, što rezultira i boljim uvjetima rada naših zaposlenika.

Dnevna bolnica Zavoda za bolest srca i krvnih žila počela je s radom u svibnju 2019., dok je dnevna bolnica Zavoda za gastroenterologiju počela je s radom prije tri mjeseca i u njenjo je opremanje investirano oko 6 milijuna kuna. Jednodnevna kirurgija je završena prije nekoliko tjedana, a vrijednost investicije je 18,5 milijuna kuna.

“Najskuplji su operacijski stol i kirurški instrumenti. Iz istog fonda smo dobili aparat za kardiološku intervenciju vrijedan 4,8 milijuna kuna, aparat za intervencijsku radiologiju vrijedan oko 5 milijuna kuna i uređaj za magnetsku rezonancu koji košta oko 7 milijuna kuna”, istaknuo je prof. dr. Marušić.

Očekuje se i investicija od oko 19 do 20 milijuna kuna za izgradnju objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Prof. dr. Marušić je zaključio da uz pomoć EU sredstava, Ministarstva zdravstva te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU KB Dubrava doseže zamahe u rastu i razvoju kakvih nije bilo posljednih godina.

“Najvrednije što KB Dubrava ima su ljudi. Brojke od 34.000 obrađenih bolesnika, što se tiče kardiologije ili 32.000 što se odnosi na gastroenterologiju su fascinantne i ne postižu ih veće bolnice u Engleskoj i Njemačkoj ne postižu. Ali, fascinantno i u kakvim se skromnim uvjetima radila koronografija i kolonoskopija”, istaknuo je ministar zdravstva Milan Kujunđić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni