Obnovljen dječji vrtić u Odri

Obnovljen dječji vrtić u Odri

U Odri je danas otvoren prošireni novouređeni prostor područnog objekta Dječjeg vrtića Botinec, namijenjen djeci jasličkog uzrasta.

Dodatni prostor dobiven je rekonstrukcijom stare glazbene škole, koji je kompletno uređen je i opremljen za potrebe povećanja kapaciteta vrtića, zbog rastućeg broja mladih obitelji u Odri.

Dugogodišnja ravnateljica DV Botinec Marijana Pernar rekla je kako je objekt izgrađen 1859.

„Bio je prva škola na ovom području i zadnjih par godina je bio u derutnom stanju, a inicijativom nadležnih osoba iz Gradskog ureda i uz potporu gradonačelnika, ovaj objekt uređen je za jasličku dobnu skupinu – za 21 dijete”, kazala je Pernar. Dodala je i kako je kompletna rekonstrukcija uključivala sanaciju „od poda do krova“, a prostor novog objekta mogao bi se iskoristiti i za još jednu vrtićku grupu engleskog jezika.

Gradonačelnik Milan Bandić koji je i otvorio novouređeni prostor DV Botinec ponovno je ukazao na lošu demografsku sliku Hrvatske, nazvavši je ključnim hrvatskim problemom, a koji je Zagreb „jedini prepoznao”, zaključivši kako je zagrebačka demografska i populacijska politika među najboljima u Europi. Nadalje, gradonačelnik je dodao kako je nova jaslička grupa smještena u rekonstruiranu, 150 godina staru školu koja je kao zaštićeni spomenik kulture na ovaj način sačuvana. Najavio je i kako se uskoro očekuje građevinska dozvola za novu školu u Odri, te izrazio nadu da će već koncem ljeta krenuti radovi na izgradnji.

Dječji vrtić Botinec s radom je započeo 1972., a područni objekt u Odri otvoren je sedam godina kasnije. Vrtić danas djeluje na četiri lokacije (dvije u Botincu, jedna u Odri i jedna u Maloj Mlaci) i broji 22 odgojno-obrazovne skupine s ukupno 512 djece o kojima brine 80 zaposlenika. (zagreb.hr /zg-magazin.com.hr)