Obnova vijadukta Mosta mladosti trajat će godinu dana

Obnova vijadukta Mosta mladosti trajat će godinu dana

Jutros su započeli radovi na izvanrednom održavanju južnog prilaza vijadukta Mosta mladosti, a lokaciju je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da će sanacija vijadukta, ukupne vrijednosti oko 80 milijuna kuna, trajati godinu dana. Sugrađane je zamolio za strpljenje i razumijevanje.

Sanacija obuhvaća radove na zapadnom kraku Sarajevske i Držićeve, tramvajskom nadvožnjaku, istočnom kraku Držićeve i stubištu ispod tramvajskog nadvožnjaka.

„Uz sanaciju ograda, čeličnih vijenaca i nogostupa na ukupnoj dužini od oko 700 metara radovi obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju svih elemenata vijadukta, otklanjanje dotrajalog asfaltnog zastora koji će biti zamijenjen visokootpornim betonom, izvedba hidroizolacije kolnika, promjena sustava oborinske odvodnje, sanacija oštećenja betona na stupovima, obnova pješačke i odbojne ograde, te niz drugih intervencija koje će biti poduzete ovim projektom“, rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok, Miljenko Arapović naglasio je da se radi o kapitalnom projektu koji je od iznimne važnosti za velik dio građana iz ovoga dijela grada.

Sanacija svih zagrebačkih mostova definirana je šestogodišnjim Programom održavanja nerazvrstanih cesta i cestovnih objekata na području grada Zagreba s ciljem da se poveća njihova stabilnost i dugotrajnost. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni