Obnova OŠ Miroslava Krleže gotova do 1. rujna

Obnova OŠ Miroslava Krleže gotova do 1. rujna

Među trinaest škola koje su značajno stradale u razornom zagrebačkom potresu u ožujku je i Osnovna škola Miroslava Krleže, a danas su započeli radovi na drugoj fazi njene obnove.

Svečanom otvorenju radova nazočili su obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić te drugi predstavnici Gradske uprave. Drugom fazom obnove predviđeni su radovi na sanaciji, statičkom ojačanju objekta i podizanju na razinu III seizmičke otpornosti.

Ukupna vrijednost obnove iznosi više od 63 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni do 1. rujna 2021. godine

„U ponedjeljak ćemo obilježiti prvu godišnjicu od razornog potresa. Teške krizne situacije su prilike za novi iskorak, za obnovu, ali i za uvođenje novih sadržaja”, istaknula je Pavičić Vukičević. Podsjetila je da se u 439 objekata u Zagrebu obavlja odgojno-obrazovni proces, a čak 175 objekata je stradalo u potresu. Do danas su obnovljena 162 objekta te je preostala obnova još 13 objekta.

„Uložili smo značajna sredstva u obnovu zgrade Osnovne škole Miroslava Krleže. Gledali smo da projektna dokumentacija bude napravljena po najvišim standardima i ovo je jedan od objekata za koji ćemo po javnom pozivu zatražiti povrat financijskih sredstava”, Pavičić Vukičević. Roditeljima i djeci koja pohađaju nastavu je poručila da ne moraju strahovati.

„Učeničke dane mogu provesti sigurni i mirni. Imat će najbolji mogući standard i svoje školske dane će doista pamtiti kao najljepše uspomene”, kazala je. Obećala je da će kroz godinu dana obnove svaki objekt u Zagrebu biti “objekt za 21. stoljeće”.

Ravnateljica OŠ Miroslava Krleže Silvana Galinović je istaknula da je ova škola obilježila 190 godina svog postojanja i najstarija je škola u Zagrebu.

„Štete od potresa su velike i zgrada je dobila crvenu naljepnicu. Radovi na detaljnoj obnovi su u tijeku”, izjavila je Galinović zahvalivši na Gradu Zagrebu na podršci u obnovi škole za koju vjeruje da će ponovno “zasjati na Kaptolu”.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni