Obnova kolnika Ulice SR Njemačke

Obnova kolnika Ulice SR Njemačke

Jutros su započeli radovi na sanaciji zapadnog kolnika Ulice Savezne Republike Njemačke, na dijelu od Avenije Dubrovnik do Vatikanske.

Zbog radova vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna, se vozi obilazno Avenijom Dubrovnik te Sarajevskom, odnosno Avenijom Većeslava Holjevca do Vatikanske, čemu su prilagođene i privremene trase autobusnih linija.

Na dionici dužoj od kilometra i površine 12.500 četvornih metara intenzivno će se raditi do kraja tjedna. Uklonit će se dva sloja starog asfalta površine 12.500 četvornih metara, zamijeniti stari poklopci i slivničke rešetke te iscrtati nova horizontalna signalizacija.

Dionicu je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao kako će se s 1. rujna završiti mega posao u gradu na transverzalama istok-sjever-zapad-jug koji bitno pridonose poboljšanju prometa.

Slijede radovi asfaltiranja prometnica na području 217 mjesnih odbora.

»Idemo raditi posao dalje po planu i programu asfaltiranja kojega smo usvojili. Još jednom moja isprika građanima što su zadnjih 50-ak dana trpili radova na zagrebačkim ulicama«, poručio je zagrebački gradonačelnik. (zgm)