Objavljen upitnik o socioekonomskom statusu i kvaliteti života Zagrepčana

Objavljen upitnik o socioekonomskom statusu i kvaliteti života Zagrepčana

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom pripremio je upitnik kojim se želi ispitati socioekonomski status i kvaliteta života stanovnika Zagreba.

Online upitnik je izrađen u povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, 17. listopada i bit će dostupan do kraja mjeseca.

Ovo istraživanje se provodi u okviru aktivnosti Zagrebačke strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti za razdoblje od 2021.-2025. godine. Nakon online verzije upitnika, uslijedit će terensko prikupljanje podataka u suradnji s organizacijama civilnog društvu koje pružaju podršku ranjivim skupinama društva u Gradu Zagrebu.

Cilj ovoga istraživanja je da Gradska uprava dobije uvid u stvarno stanje ne bi li bolje razumjela situaciju s kojom se Zagrepčani nose.

»Na temelju dobivenih rezultata želimo kreirati ili nadopuniti naše postojeće programe i mjere socijalne zaštite koji će biti usmjereni na poboljšanje kvalitete života i smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti«, poručili su iz Grada.

Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno i anonimno te se u bilo kojem trenutku može odustati od ispunjavanja.

Iz Grada napominju da će se prikupljeni podaci zbirno analizirati te se ni na koji način neće moći konstruirati identitet pojedine osobe koja je sudjelovala u istraživanju.

Pozivaju sudionika da odgovaraju iskreno te im pomognu u stvaranju uvida u potreba građana Zagreba.

Online upitnik raspoloživ je od 17. listopada do 31. listopada 2021. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti u e Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na guszoi@zagreb.hr. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni