Objavljen natječaj za adventske kućice

Objavljen natječaj za adventske kućice

(Foto: Julien Duval)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je raspisao javni natječaj za dodjelu adventskih kućica.

Ovo je prvi natječaj ovakve vrste jer su u njemu navedene točne lokacije prodajnih mjesta, njihov broj, početna cijena i površina.

Ukupno 93 prodajnih mjesta raspodijeljeno je na pet lokacija. To su Gajeva i Bogovićeva ulica, Trg bana Jelačića, Ulica Augusta Cesarca – Europski trg te Strossmayerovo šetalište. Ove godine  neće biti uređeno klizalište na Trgu kralja Tomislava, izostat će i Advent na Gradecu.

Lokacije se dodjeljuju na korištenje za razdoblje od 27. studenog do 7. siječnja, što ranije, u vrijeme kada je Zagrebom upravljao Milan Bandić nije bilo definirano.

Početni iznos jednokratne naknade za ugostiteljstvo je od 4 000 do 30 000 kuna. Za prigodnu prodaju rukotvorina, suvenira, božićnih ukrasa i domaćih proizvoda taj se iznos kreće od 1000 do 3000 kuna.

Uz to zakupnik će morati plaćati i dnevnu naknadu, koja ovisi o površini zakupljenog prostora, odnosno broju kvadrata koje ima na raspolaganju.

Ponudu na javni natječaj može podnijeti fizička osoba, fizička osoba obrtnik, pravna osoba i zajednica ponuditelja. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni