Obiteljsko druženje u MSU

Obiteljsko druženje u MSU

Povodom Međunarodnog dana obitelji, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb pripremio je aktivnosti i događanja, u subotu, 14.5., koja imaju svrhu potaknuti obiteljsko zbližavanje u kreativnom okruženju. Imajući na umu koliko je dragocjeno provoditi vrijeme s obitelji od najranije dobi, te da bi roditelji s malenom djecom mogli što ugodnije i bezbrižnije razgledavati izložbe, Muzej će predstaviti novouređeni prostor u kojem roditelji u privatnosti mogu obaviti njegu svoje bebe.

Ujedinjene nacije su 1993. godine odredile 15. svibnja kao Međunarodni dan obitelji, a s ciljem da se naglasi važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva. Isto tako, toga dana su sve obitelji pozvane da proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima, u zajedničkim aktivnostima i uživanju jedni u drugima.

Obitelj je institucija koja čuva ljudske vrijednosti, kulturalni i povijesni kontinuitet generacija, faktor je stabilnosti i razvoja. Zahvaljujući “zdravim” obiteljima društvo napreduje i jača, kao i sveopća dobrobit. Kroz povijest se razvijenost neke zemlje procjenjivala kroz stanje njezinih obitelji. Razlog je taj što prosperitet neke zemlje i danas izravno ovisi o njezinim građanima.

Atraktivna i dizajnerski uređena soba za bebe nalazi se uz specijalizirane prostore Pedagoškog odjela u prizemlju, kako bi bila nadohvat ruke upravo onima koje će, uz razgledavanje muzeja, zainteresirati i bogati dječji programi.

Već od najranije dobi djeca počinju reagirati na svijet oko sebe, obožavaju promatrati raznobojne predmete, slike jarkih boja i pokazuju sklonost prema određenim oblicima. Igračke, videa i raznobojni mobili, roditeljima koji potiču kreativan razvoj svog djeteta samo su neki od ponuđenih izbora u MSU.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni