Obitelj na more, a pas na ulicu?

Obitelj na more, a pas na ulicu?

Tradicionalna kampanja Obitelj na more, a pas na ulicu?, kojom se želi upozoriti na problem napuštanja životinja, predstavljena je u srijedu 29. lipnja na Cvjetnom trgu, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića.

Kampanja Udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja ove godine se održava u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pod motom Ugasimo neodgovornost.

Predsjednik Udruge, Luka Oman, naglasio je kako je napuštanje životinja u Hrvatskoj velik i kontinuirani problem, koji još više dolazi do izražaja u ljetnim mjesecima, kad zbog godišnjih odmora neodgovorni vlasnici napuštaju čak 50 posto više kućnih ljubimaca. “Za napuštanje nema isprike”, rekao je Oman, objasnivši kako rješenja uvijek ima – bilo da životinje otputuju zajedno s vlasnicima ili da ostanu na čuvanju kod rodbine prijatelja ili pak u hotelima za pse i mačke.

Akciju je podržao i gradonačelnik Bandić, u društvu svog psa Rudija, pozvavši Zagrepčane da budu odgovorni prema svojim ljubimcima i zbrinu ih na odgovarajući način za vrijeme svojih godišnjih odmora. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni