Obilna kiša uzrokovala prometne teškoće u Zagrebu

Obilna kiša uzrokovala prometne teškoće u Zagrebu

„Autobusne linije čije trase prolaze zonom podvožnjaka u Gajnicama, prometuju preusmjereno, odnosno skraćeno. Autobusne linije 172 Črnomerec – Zaprešić, 176 Črnomerec – Gornja Bistra i 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra prometuju preusmjereno Samoborskom cestom i Škorpikovom ulicom do zaobilaznice, odnosno čvora u Jareku te dalje na svoje uobičajene trase“, napominju iz ZET-a

Tijekom noći i jutra u Zagrebu je palo oko 50 litara kiše po četvornom metru. Kiša je uzrokovala prometne teškoće po cijelom gradu, a u Gajnicama je još uvijek zatvoren za promet podvožnjak na raskrižju Aleje Bologne i Škorpikove ulice, javljaju iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET). Velike količine vode na kolnicima usporavaju promet na gradskim cestama. Autobusne linije 123 Črnomerec – Podsusedsko Dolje, 130 Črnomerec – Borčec i 131 Črnomerec – Bizek voze skraćeno do Gajnica.

Sve zagrebačke vatrogasne ekipe su na terenu i po cijelom Gradu rade na ispumpavanju vode iz podruma objekata nakupljene uslijed jake kiše kao i na čišćenju začepljenih odvoda

„Autobusne linije čije trase prolaze zonom podvožnjaka u Gajnicama, prometuju preusmjereno, odnosno skraćeno. Autobusne linije 172 Črnomerec – Zaprešić, 176 Črnomerec – Gornja Bistra i 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra prometuju preusmjereno Samoborskom cestom i Škorpikovom ulicom do zaobilaznice, odnosno čvora u Jareku te dalje na svoje uobičajene trase“, napominju iz ZET-a. Autobusne linije 216, 225 i 276 voze obilazno Slavonskom avenijom, a linija 140 Mihaljevac-Sljeme privremeno je u prekidu zbog srušenog stabla na Sljemenskoj cesti.

„U tijeku je otklanjanje poteškoća na tim dionicama i očekuje se normalizacija prometa. Tramvajski promet redovit je na svim linijama“ izvijestili su iz ZET-a.

Sve zagrebačke vatrogasne ekipe su na terenu i po cijelom Gradu rade na ispumpavanju vode iz podruma objekata nakupljene uslijed jake kiše kao i na čišćenju začepljenih odvoda, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postaji Grada Zagreba. U intervencijama uz vatrogasce JVP Zagreb sudjeluju i pripadnici 15-ak dobrovoljnih vatrogasnih društava. U JVP Zagreb potvrdili su da su vatrogasci jutros uklonili srušena stabla sa Sljemenske ceste.

Zbog Hanžeka privremeno zatvorene neke ceste

Kako je danas prvi dan 64. Hanžekovićevog memorijala i natjecanje u bacanju kugle ispred fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, od 17 do 22:30 sati privremeno će biti zatvoren lijevi trak u pravcu sjevera i juga na dijelu ulice Hrvatske bratske zajednice od ulice Grada Vukovara do Slavonske avenije. Organizatori Hanžekovog memorijala objavili su kako će biti zatvoreno i parkiralište na zapadnoj strani ulice Hrvatske bratske zajednice uz Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

Sutra od 8 do 20:15 sati također će zbog Hanžekovog memorijala biti zabranjen promet Jarunskom cestom od ulice Marijana Haberlea do Horvaćanskog zavoja i Horvaćanskim zavojem od Jarunske ceste do ulaza na parking Kineziološkog fakulteta. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni