Obilježeno pet godina djelovanja Plavog ureda

Obilježeno pet godina djelovanja Plavog ureda

Plavi ured Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) u ponedjeljak je obilježio petu godinu djelovanja.

Centar u Vodnikovoj održava edukacije i savjetovanja Zagrepčana koji su se odlučili upustiti u poduzetništvo. Do sada je edukaciju u Plavom uredu prošlo više od 12 tisuća osoba, održano je 750 seminara te provedeno oko 8600 savjetovanja.

Osobito velik interes ovdje vlada za Start-up akademiju, četverodnevni seminar koji priprema polaznike za poduzetničke izazove. Kroz Start-up akademiju, čija je 105. provedba upravo u tijeku, poduzetnici stječu osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća – od razrade poslovnoga plana, računovodstvenih i financijskih tema, zakonodavstvenog okvira i pravnih oblika poslovanja, pa sve do upravljanja ljudskim resursima i marketinškim aktivnostima.

Svečanom obilježavanju 5. godišnjice ZICER Plavog ureda nazočio je gradonačelnik Milan Bandić. „Želim vam svima čestitati na postignutim rezultatima. Zadovoljstvo je čuti sve one zbog kojih je ovo sve i pokrenuto – a to su korisnici naše potpore za inovatore, za proizvodnju, za samozapošljavanje. Svima njima želim sreću i uspjeh u budućem radu!“, poručio je.

Na do sada ostvarene rezultate Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra se osvrnuo ovim riječima: „Točne i ažurne informacije, u kombinaciji s dostupnim praktičnim i primjenjivim znanjima olakšavaju poduzetničke odluke. Kroz naše aktivnosti povezujemo institucije na državnoj i gradskoj razini te ih spajamo s lokalnim poduzetnicima. Ovo je jedinstven projekti u Hrvatskoj, a ja bih rekao i puno šire, i stvarno možemo biti primjer drugima jer rezultati stoje iza nas. Nezaposleni, ali i osobe koje razmišljaju o promjeni karijere, mladi, kreativci, inovatori, branitelji… naši su korisnici. Svaki poduzetnički pothvat, svaka poduzetnička inicijativa nama je bitna. Sve osobe koje krenu putem poduzetništva su pobjednici, a mi smo ovdje kako bi im olakšali ovaj put“, rekao je Šesnić.

Poseban doprinos svečanosti obilježavanja ove obljetnice dali su poduzetnici, korisnici gradskih potpora za inovatore, proizvodnju i samozapošljavanje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni