Obilježeno 100 godina Veterinarskog fakulteta

Obilježeno 100 godina Veterinarskog fakulteta

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove godine slavi svoju stotu obljetnicu. Važna obljetnica obilježena je nizom znanstveno-stručnih, međunarodnih i kulturnih događanja tijekom godine, a središnja proslava održana je u srijedu 13. studenoga 2019. u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice i priznanja pa je i Grad Zagreb dobio Zahvalnicu za dugogodišnju uspješnu suradnju, pokroviteljstva i financijsku potporu u izgradnji klinika te za organizaciju raznih manifestacija svih proteklih godina.

»Zadaća fakulteta je da nakon njegova završetka mladi ljudi izađu kao punopravni akademski građani i intelektualci sposobni razmišljati i povezivati stečena znanja te da mogu utjecati na razvoj društva«, kazao je dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk.

»Veterina nije samo liječenje životinja. Veterina podrazumijeva i planiranje uzgoja životinja. Moramo biti svjesni važnosti navedenog za cijeli uzgojno-stočarski potencijal Republike Hrvatske«, naglasio je rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomo Antičić je rekao da se zbog ubrzanog razvoja od visokog obrazovanja očekuje sve više.

»Upravo je jedna od glavnih uloga obrazovanja da mladima omogući stjecanje kompetencija koje će u budućnosti trebati za daljnji razvoj i zapošljavanje. Teško je pritom ne istaknuti važnost uloge veterinarske struke u suočavanju sa suvremenim izazovima kao što su održivost prehrane i zaštite okoliša«, rekao je Antičić.

Čestitajući Dan fakulteta, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević okupljenim uzvanicima je poručila da obrazovanje oduvijek visoko kotira na listi prioriteta Grada Zagreba.

»Mala smo zajednica i u današnjem svijetu ćemo uspjeti samo ako smo izvrsni, a za to nam je potrebno permanentno učenje i stjecanje novih znanja. Uvijek podržavamo sve inicijative koje doprinose razvoju i promicanju obrazovanja te unaprjeđuju uvjete za učenje, rast i razvoj učenika i studenata u cjelovite, uspješne i dobre ljude jer je naša budućnost u njihovim rukama«, kazala je zamjenica Pavičić Vukičević. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni