Obilježena šesta obljetnica smrti Borisa Šprema

Obilježena šesta obljetnica smrti Borisa Šprema

U povodu šeste obljetnice smrti Borisa Šprema predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u nedjelju je na Gradskom groblju Mirogoj položio vijenac i zapalio svijeću na grobu nekadašnjeg predsjednika zagrebačke Gradske skupštine i predsjednika Hrvatskog sabora.

Obilježavanju ove obljetnice nazočili su potpredsjednici Gradske skupštine prof. dr. Ana Stavljenić-Rukavina, umirovljeni general Jozo Miličević te tajnica Skupštine Mirjana Lichtner Kristić.

„Danas je prilika da se prisjetimo i odamo počast gospodinu Špremu koji je obnašao mnoge političke dužnosti, od predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba do predsjednika Hrvatskoga sabora. Osobno sam ga poznavao, bio je čovjek vrlo širokih obzora, vrlo jednostavan, neposredan. Ono što je bilo bitno za njega je da je poštivao mišljenja drugih i ako su bila različita od njegovih“, rekao je Mikulić novinarima.

Naglasio je kako je Šprem ostavio veliki trag, kako u zagrebačkoj tako i u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti.

„Želim osobito zahvaliti što je ostavio bitan trag u svojoj zagrebačkoj Gradskoj skupštini, gdje je bio predsjednik. Hvala mu na njegovoj jednostavnosti. Ponosni smo na sve što je učinio za zagrebačku i hrvatsku politiku“, istaknuo je Mikulić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni