Obilježena 60. obljetnica rada Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjem

Obilježena 60. obljetnica rada Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjem

Svečanim programom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog jučer je obilježena 60. obljetnica rada Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima grada Zagreba. Riječ je o udruzi koja osobama s intelektualnim oštećenjima i njihovim obiteljima pruža pomoć u stjecanju vještina za snalaženje u svakodnevnome životu i aktivnom sudjelovanju u društvu.

»Šezdeset godina rada je velika obljetnica koja ne bi bila moguća bez timskog rada i velikog broja dobrih ljudi i suradnika koji svakodnevno pomažu«, na svečanosti je naglasio počasni predsjednik Udruge, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dodao je da Grad Zagreb sve ove godine Udruzi pruža podršku te da će i ubuduće tako ostati.

Podsjetio je kako je Grad financirao brojne projekte i programe Udruge, osigurao im prostor za rad koji je nedavno obnovljen, a njihovim članovima redovito organizira rekreativno-terapijske programe ljetovanja.

»Zahvaljujem svima koji rade i nesebično pomažu osobama s intelektualnim teškoćama«, rekao je gradonačelnik i istaknuo kako je za ovaj posao potrebno mnogo ljubavi i veliko srce.

Predsjednik Udruge Petar Kraljević je naglasio da ona brine o osobama koje nisu potpuno integrirane u društvu i koje obično žive sa svojim obiteljima.

»Trebamo se početi brinuti o njima još dok su u dobi kad su njihovi roditelji aktivni i radno sposobni. Programi Udruge su još od njezina utemeljenja namijenjeni cjelokupnom osobnom razvoju, aktivnom sudjelovanju u životu obitelji i zajednice, ostvarivanju prava te različitih oblika pomoći i samopomoći radi više kvalitete njihova osobnog i zajedničkog života«, rekao je Kraljević.

Članovi Udruge su gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima uručili zahvalnicu za dugogodišnju podršku rada Udruge. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni