Obilježena 5. obljetnica Cjelodnevnog boravka Doma za starije osobe sv. Josip

Obilježena 5. obljetnica Cjelodnevnog boravka Doma za starije osobe sv. Josip

„Naš boravak ima kuhinju u kojoj se spremaju topli obroci i za starije sugrađane koji ih ne mogu pripremati. Mi želimo oboljelim korisnicima pružiti toplinu doma“, kazala je Ljiljana Vrbić, ravnateljica Doma

U četvrtak je svečano obilježena peta obljetnica Cjelodnevnog boravka Doma za starije osobe sv. Josip Zagreb. „Grad Zagreb prednjači u skrbi za svoje starije sugrađane i na tome ćemo i ubuduće inzistirati. Ovaj Cjelodnevni boravak bitan je zbog toga što rasterećuje pritisak na domove umirovljenika, ali i zbog toga što obitelji oboljelih mogu normalno funkcionirati, a oboljeli u Boravku imaju kompletnu skrb i osjećaj obiteljskog okruženja“, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić tijekom svečanosti.

Ravnateljica Doma sv. Josip Zagreb Ljiljana Vrbić napomenula je da je inicijativa za Cjelodnevni boravak došla od građana Stenjevca i Vrapča koji su se s idejom obratili gradonačelniku.

„Naš Cjelodnevni boravak, osim što brine o osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije, ima kuhinju u kojoj se spremaju topli obroci i za starije sugrađane koji ih ne mogu pripremati. Mi želimo oboljelim korisnicima pružiti toplinu doma, očuvati im dostojanstvo i poboljšati kvalitetu življenja, a obiteljima oboljelih omogućiti što normalnije funkcioniranje“, dodala je ravnateljica Vrbić. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni