Obilježena 162. obljetnica rođenja Nikole Tesle

Obilježena 162. obljetnica rođenja Nikole Tesle

Deveta tradicionalna manifestacija Tesla & Friends, u organizaciji udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, nizom prigodnih događanja obilježila je 162. godišnjicu rođenja svjetskog genija Nikole Tesle.

Tako je gradonačelnik Milan Bandić, u društvu predsjednice Udruge Dragice Mihajlović i ravnatelja Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Davida Matthewa Smitha u utorak 10. srpnja položio lovorov vijenac ispred Teslinog spomenika na križanju Tesline i Preradovićeve ulice, koji je nedavno bio oštećeni restaurirran (https://zg-magazin.com.hr/gdje-je-nestao-tesla/).

»Sretni smo i ponosni što danas obilježavamo rođendan Nikole Tesle – kozmopolita, vizionara, znanstvenika koji je svojim izumima zadužio svijet i na tome mu veliko hvala. Njegova rečenica da se ponosi hrvatskom domovinom je poruka svim građanima ove zemlje, da se ponose svojom zemljom Hrvatskom ma odakle došli i kojeg roda bili, istaknuo je gradonačelnik.

Obilježavanje godišnjice rođenja započelo je u ponedjeljak navečer projekcijom lika Nikole Tesle na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Zadnjeg dana manifestacije, u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Komori Zagreb danas se održava konferencija „Tesla u Zagrebu“ o održivom gospodarenju otpadom i značaju zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj. U srijedu se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla također otvara izložba Teslin svjetski sustav u organizaciji Muzeja nauke i tehnike iz Beograda i zagrebačkog tehničkog muzeja.

Manifestacija se održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grada Zagreba, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb. (ZG-M)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni