Obilježen završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta

Obilježen završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta

(Foto: zagreb.hr)

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obilježio je danas završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta koji su izvedeni na temelju Projekta sanacije Domovinskog mosta u Zagrebu.

»Sa zadovoljstvom mogu reći da smo u ovih 10 mjeseci napravili puni krug i osigurali da ovaj most može trajati 100 godina te za to vrijeme pouzdano služiti građanima«, izjavio je Tomašević.

Naglasio je kako su radovi na Domovinskom mostu nastavak niza opsežnih ulaganja u obnovu i rekonstrukciju mostova, vijadukata i nadvožnjaka u Zagrebu. Na to će se utrošiti otprilike 400 milijuna kuna.

»Naš je cilj sigurna, pouzdana i funkcionalna cestovna infrastruktura koja omogućava optimalnu protočnost prometa u gradu Zagrebu. Na taj način želimo unaprijediti kvalitetu života naših sugrađana«, zaključio je gradonačelnik.

Dio ulaganja financirat će se iz gradskog proračuna, a dio iz EU fondo.

U sklopu radova na Domovinskom mostu sanirana su procurivanja na mjestima prodora zatega kroz konstrukciju, mrežaste pukotine na devijatorima, pukotine u podnim pločama upornjaka, pješačke staza, ulegnuća na prijelazima pješačkih staza na nasip na krajevima mosta itd. Obnovljena je antikorozivna zaštita prijelaznih naprava, a saniran je i kolnik .

Ukupna vrijednost radova, koji su započeli 14. lipnja 2021. i završili 6. travnja 2022., iznosi 13,5 milijuna kuna. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni