Obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama

Obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama

Ovogodišnji moto manifestacije »Stavi naočale – promijeni pogled« usmjeren na mijenjanje percepcije javnosti o osobama s intelektualnim poteškoćama

Uz puno osmijeha, dobre zabave i plesa u četvrtak, 15. svibnja je na Trgu Josipa Jurja Strossmayera obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama. Okupljene je u ime pokrovitelja – gradonačelnika Zagreba pozdravila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

»Drago mi je da je i naša zagrebačka udruga dio Nacionalnog saveza, jer upravo tako – ujedinjeni i razmjenjujući dobru praksu, znanja i iskustva možemo učiniti puno«, istaknula je Pavičić Vukičević. »Ovo je prilika zahvaliti roditeljima osoba s intelektualnim poteškoćama, njihovim bakama i djedovima, ali i svim ovim divnim ljudima – voditeljima raznih programa, na velikoj ljubavi i podršci koju svakodnevno pružaju osobama s intelektualnim poteškoćama«, zaključila je.

»Obilježavanjem Nacionalnog dana željeli bismo senzibilizirati javnost na potrebe osoba s intelektualnim poteškoćama, pokazati da smo i mi dio ove zajednice te da imamo jednaka prava kao i svi ostali, rekla je Mirjana Jakovčev«, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim poteškoćama te objasnila kako je ovogodišnji moto manifestacije »Stavi naočale – promijeni pogled« usmjeren na mijenjanje percepcije javnosti o osobama s intelektualnim poteškoćama. Jakovčev je posebnu zahvalu uputila Gradu Zagrebu na potpori aktivnostima koje Savez provodi.

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim poteškoćama krovna je nevladina i neprofitna mreža udruga osnovana u Zagrebu 1957., a u svom sastavu ima 32 udruge koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske. (zagreb.hr/zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni