Obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča

Obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča

Tako su svi posjetitelji imali prigodu razgledati Kaptol i Gornji grad i saznati brojne zanimljivosti o povijesti i kulturi grada, čuti brojne legende, mitove te se upoznati sa starim običajima ovog kraja.

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča koji se obilježava 21. veljače, Društvo turističkih vodiča Zagreba organiziralo je 22. veljače u suradnji s Turističkom zajednicom besplatne razglede za građane i turiste Zagreba. Tako su svi posjetitelji imali prigodu razgledati Kaptol i Gornji grad i saznati brojne zanimljivosti o povijesti i kulturi grada, čuti brojne legende, mitove te se upoznati sa starim običajima ovog kraja. Obilasci su trajali sat i pol, a najave nisu bile potrebne već su svi zainteresirali trebali doći u 10 ili 11 sati ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića.

Međunarodni dan turističkim vodičima je čestitao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se vodičima zahvalio na dugogodišnjem radu i predstavljanju Zagreba domaćim i stranim gostima.

(zg-magazin)