Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Global AgeWatcha je za 2014. godinu proveo istraživanje o indeksu kvalitete života. Prema njemu Norveška je najbolja zemlja za ljude iznad 60-te godine života, a Hrvatska je zauzela 67. mjesto na ljestvici od 96 zemalja prema društvenim i ekonomskim prilikama starijih.

Povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana starijih osoba održan je na Zrinjevcu 11. gerontološki tulum. U sklopu obilježavanja Dana, svoje aktivnosti predstavili su Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zaklada „Zajednički put“, domovi za starije i nemoćne osobe, udruge umirovljenika te druge organizacije civilnog društva.

Građani su imali priliku besplatno izmjeriti tlak, tlak venske cirkulacije, izmjeriti status vitamina i minerala u sklopu preventivno-zdravstvenog dijela programa.

Global AgeWatcha je za 2014. godinu proveo istraživanje o indeksu kvalitete života. Prema njemu Norveška je najbolja zemlja za ljude iznad 60-te godine života, a Hrvatska je zauzela 67. mjesto na ljestvici od 96 zemalja prema društvenim i ekonomskim prilikama starijih. To je pad za 26 mjesta u odnosu na prošlu godinu. Prvih 10 zemalja je iz zapadne Europe, Australije i Amerike te Japan, a istraživanje je obuhvatilo 91 posto ljudi starijih od 60 godina u cijelom svijetu.

Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom čestitala je svim osobama starije dobi njihov dan te je istaknula kako se Grad trudi kako bi omogućio što bolji i kvalitetniji život u Zagrebu.

(zg-magazin; Foto:www.zajednickiput.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni