Obilježen Dan Zagrebačke županije

Obilježen Dan Zagrebačke županije

Na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije. Nagrada za životno djelo posmrtno dodijeljena Miroslavu Mikuljanu, proslavljenom filmskom i televizijskom redatelju iz Zagreba

U zagrebačkom hotelu International u utorak je, povodom  obilježavanja Dana županije, održana svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije. Sjednici je prisustvovao ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, izaslanica ministra poljoprivrede Mirjana Mataušić-Pišl, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije.

Na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije. Nagrada za životno djelo posmrtno dodijeljena Miroslavu Mikuljanu, proslavljenom filmskom i televizijskom redatelju iz Zagreba. Povelju Zagrebačke županije dobili su Dragan Vicković iz Vrbovca, Sanja Sertić iz Jastrebarskog, Vatrogasna zajednica grada Svete Nedelje i Udruga „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljene su Đurđi Vukelić Rožić iz Ivanić-Grada, Stjepanu Severu iz Vrbovca, Renati Kruhan iz Bregane te Ivani Simić Bodrožić iz Dugog Sela. Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobio je Ivan Matković iz Ključić Brda.

Također, župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan dodijelili su i zahvalnice i diplome po osobnom izboru. Priznanje za naročita postignuća i doprinos na područjima iz samoupravnog djelokruga Zagrebačke županije župan je dodijelio Franji Štosu iz Dubravice, a predsjednik Županijske skupštine diplomu je dodijelio Renati Glojnarić iz Samobora.

Svečanu proslavu svojim je glasom uljepšala operna diva Sandra Bagarić u pratnji maestra Darka Domitrovića. (zg-mag)