Obilježen Dan učiteljskog fakulteta

Obilježen Dan učiteljskog fakulteta

(Foto: zagreb.hr)

Na Učiteljskom fakultetu upriličena je svečanost u povodu obilježavanja Dana Učiteljskog fakulteta i Svjetskog dana učitelja kojoj je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić istaknuo je da su novu akademsku godinu započeli izazovno, ali da su pronašli najbolja rješenja kako bi se nastava održavala u kontaktnom obliku, a sukladno svim protokolima sigurnosti i zaštite.

»Ulaganje u učiteljstvo najbolja je investicija ovog društva jer upravo su učitelji, nastavnici i odgajatelji ključni za razvoj obrazovanja u Republici Hrvatskoj«, poručio je.

Čestitavši učiteljima njihov dan, zamjenica Pavičić Vukičević istaknula je da je Grad Zagreb ponosan na sve odgojno obrazovne ustanove te da vjeruje da će naši učitelji i u ovim izazovnim vremenima iznaći prave odgovore kako one vezane uz očuvanje zdravlja tako i izazove vezane uz transfer znanja, kompetencije, sigurno i zdravo okruženje za kompletan rast i razvoj naše djece.

Jedan od primarnih zadataka Grada je ulaganje u obrazovanje, istaknula je zamjenica te dodala da će uvijek imati partnera i podršku za kvalitetne projekte.

»Učiteljski fakultet upravo je jedan od onih fakulteta koji su u posljednje vrijeme značajno unaprijedili kvalitetu obrazovanja, a program im se temelji na znanstvenim promišljanima«, kazao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. »Ovaj fakultet osmišljava politiku stvaranja učitelja i profesora koji su zapravo pretpostavka za budućnost ove zemlje, jer osim što obrazuju mlade, poučavaju ih i općim ljudskim vrijednostima te stvaraju odgovorne i uspješne građane«, poručio je rektor. (zagreb.hr)