Obilježen Dan Fakulteta političkih znanosti

Obilježen Dan Fakulteta političkih znanosti

Fakultet političkih znanosti je najstarija znanstvena institucija s područja političke znanosti u ovom dijelu Europe i jedini studij političkih znanosti u Republici Hrvatskoj. Na Fakultetu postoje dva preddiplomska i diplomska sveučilišna studija: studij politologije i studij novinarstva, te doktorski studij Komparativna politika

U povodu 51 godine postojanja, u zgradi Fakulteta političkih znanosti, prigodnom svečanošću  jučer je obilježen Dan Fakulteta, kojoj je kao i svake godine prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i sam nekadašnji student FPZ-a.

Pozdravivši okupljene, dekana fakulteta profesora Nenada Zakošeka i predstavnike Sveučilišta i akademske zajednice, gradonačelnik je naglasio kako čestitku ne upućuje samo zbog Dana Fakulteta već zbog svih rezultata koji postižu u diplomskim i postdiplomskim studijama, doprinosa u razvoju hrvatskog novinarstva i podizanju opće političke kulture u Gradu Zagrebu i cijeloj Republici, kao i zbog ugleda Fakulteta u zemlji i svijetu.

Posebno je pohvalio Centar za europske studije, znanstveno-istraživačku institucija Fakulteta, istaknuvši kako je uvjeren da će Centar i Fakultet ubuduće imati značajnu ulogu u hrvatskom trasiranju europskih integracijskih procesa.

Fakultet političkih znanosti je najstarija znanstvena institucija s područja političke znanosti u ovom dijelu Europe i jedini studij političkih znanosti u Republici Hrvatskoj. Na Fakultetu postoje dva preddiplomska i diplomska sveučilišna studija: studij politologije i studij novinarstva, te doktorski studij Komparativna politika.

Uz znanstvenu biblioteku kojom raspolaže i koja posjeduje preko 50 000 knjiga, Fakultet već 48 godina izdaje znanstveni časopis Politička misao. Na Fakultetu postoji Radio Student, s tradicijom dugom 15 godina, Televizija Student, koja je s radom počela prije godinu dana, te u travnju pokrenute novine Student.

Nakon prigodnih govora, podijeljene su nagrade najboljim studentima Fakulteta u akademskoj godini 2012./2013. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni