Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Zagrebu

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Zagrebu

Turistička zajednica grada Zagreba će u petak, 17. rujna proslaviti Svjetski dan turizma. Tako će se točno u podne održati tradicionalna Smjena straže Kravat pukovnije, a tik nakon pucnja Gričkog topa Ladarice će održati prvi prigodni koncert kod zapadnih stepenica tržnice Dolac.

„Drugi koncert vokalnog ansambla Ladarice moći ćete poslušati u 17:00 sati kod Manduševca, a oba koncerta obići će likovi iz Zagrebačkog vremeplova. Ovime smo željeli, barem simbolično, zahvaliti svim Zagrepčankama i Zagrepčanima koji pružaju nesebičnu podršku našim projektima i skupa s nama žive turistički uspjeh Zagreba te ih pozivamo da zajednički proslavimo naš dan“, izjavila je ovom prilikom direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Uz navedeno, u poslijepodnevnim satima održat će se i besplatni razgledi grada na hrvatskom jeziku i to:

• u 17:30 tematski razgled „Zagrebački štikleci“ koji se temelji na zanimljivim detaljima i manje poznatim pričama iz zagrebačkog života. Sudionici će saznati zašto je valcer uzburkao politički život Zagreba, tko je prvi počeo peći kremaste kolače, zašto je pušenje u kavanama zabranjeno u 19. stoljeću i još mnogo toga;

•  u 18:30 tematski razgled „Servus plavi Zagreb moj“ koji je orijentiran na grad nakon razornog potresa 1880. te ima nešto moderniji sadržaj.

Mjesto sastanka za oba razgleda je na Trgu bana J. Jelačića, kod prolaza Harmica.

Podsjećamo, svake godine se 27. rujna pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma (World Tourism Day). Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni