Obilježavanje Međunarodnog dana bijeloga štapa

Obilježavanje Međunarodnog dana bijeloga štapa

U organizaciji Hrvatskog saveza slijepih u utorak, 15. 10. u Draškovićevoj 80 bit će održan niz aktivnosti za Međunarodni dan bijeloga štapa koji se u Hrvatskoj obilježava od 1996. godine. Na panel diskusiji od 11 sati slijepima će govoriti predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Riječ će biti o Zakonu o digitalnoj pristupačnosti, odnosno o prilagođavanju mobilnih aplikacija i sadržaja mrežnih stranica javnih ustanova slijepima.

Student psihologije Andrej Hatar koji sudjeluje u Europskom projektu o pravima mladih slijepih ljudi iz cijele Europe, govorit će o njihovim iskustvima. On će u diskusiji “Budi promjena” , ponajprije upoznati javnost kako ostvariti bolju komunikaciju sa javnim tijelima i sl.

Djelatnici prometne policije Odjela za sigurnost cestovnog prometa, od 10 do 12 sati u Draškovićevoj 80, odnosno centru grada upozoravat će bicikliste i druge sudionike prometa, o pravovaljanoj vožnji. Dijelit će pritom i letke kako se ponašati kada je na pješačkom kolniku slijepa osoba. Policajci će biciklistički promet nadzirati na motociklima, a one u prekršaju će i kažnjavati. Za sve će sudionike, ali i Zagrepčane u 19 sati u café-baru cafe-baru Vidra, biti upriličen »Party u mraku«. (S. K.)