Obilježavanje godišnjice prosvjeda na Trgu

Obilježavanje godišnjice prosvjeda na Trgu

Inicijativa »Zagreb Te Zove« i Udruga građana Siget u ponedjeljak, 1. veljače na Trgu bana Jelačića organiziraju novi prosvjedni skup protiv gradonačelnika Milana Bandića. Skup počinje u 16 sati, a trajat će do 18 sati.

Organizatori ističu kako se na taj dan obilježava točno godina dana od trećeg i najvećeg prosvjeda u Zagrebu »protiv (ne)djelovanja gradonačelnika Milana Bandića«.

Gordana Pasanec iz Inicijative »Zagreb te zove« podsjeća kako su pred nama lokalni izbori koji će se održati u svibnju, a cilj im je na izbore izvući što više građana od onih 51 % koji već godinama ne glasaju.

Navodi kako je razloga za to i »previše« te njihove aktivnost neće stati u ponedjeljak, nego će se nastaviti do samih izbora.

U tom vremenu priredit će razne performanse, objavljivati video-pozive građana i osoba iz javnog života te postavljati plakate, neobične skulpture i poruke na oglasnim pločama.

No prvo će u ponedjeljak na Trgu razvući transparent, koji će očigledno biti posvećen zagrebačkom gradonačelniku. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni