Obilježavanje Dana zaštite prirode u parku Maksimir

Obilježavanje Dana zaštite prirode u parku Maksimir

(Foto: JU Maksimir)

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u petak, 20. svibnja na glavnom ulazu u park Maksimir će od 14 do 19 sati bit će organizirano edukativno događanje za posjetitelje.

Posjetitelji će se upoznati s radom nacionalnih parkova Sjeverni Velebit i Plitvička jezera, parkova prirode Medvednica i Papuk te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Najmlađi će posjetitelji pak imati priliku postati mali maksimirski rendžeri.

Događanje organiziraju Javna ustanova Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Na Maloj pozornici bit će postavljena interaktivna izložba za posjetitelje – „Diverterra“ – radionice za djecu u virtualnoj stvarnosti. Pored Male pozornice bit će postavljene igre i edukativne radionice za najmlađe. Za najznatiželjnije posjetitelje organizirana je interaktivna nagradna igra Uhvati biološku raznolikost i Bio blitz Invazija na Maksimir – u potrazi za stranim invazivnim biljnim vrstama.

Posjetitelji će se moći uključiti u organizirane ture kako bi upoznali vodozemce, gmazove, vretenca te ptice Maksimira.

Na aleji parka Maksimir bit će postavljene izložbe pobjedničkih fotografija fotonatjecanja Javne ustanove – Maksimir i fotografija bioraznolikosti značajnih krajobraza Savica i Goranec. Događanjem se želi kroz brojne vođene ture, radionice i izložbe, te interaktivnu nagradnu igru educirati posjetitelje o važnosti očuvanja bioraznolikosti. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni