Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja) , Javna ustanova “Park prirode Medvednica” organizira zanimljiv tjedan pun događanja, počevši s prezentacijom rezultata istraživanja biološke i geološke raznolikosti u Parku prirode Medvednica. Prezentacija – predavanje održat će se u srijedu, 20. travnja u 9.30 sati u Tomislavovom domu. Na predavanju će govoriti različiti znanstvenici i stručnjaci za šišmiše, kornjaše, zmije, leptire, rakove, vodozemce i biljke. Tom će prilikom djelatnici Parka predstaviti javnosti nove edukativne materijale.

U subotu, 23. travnja od 10 do 14 sati Javna ustanova “Park prirode Medvednica” koordinira “Zelenu čistku” u Parku prirode Medvednica gdje se čiste zapadni, središnji i istočni dio. Akcije čišćenja biti će organizirane na sljedećim lokacijama i sa dugogodišnjim dragim partnerima-prijateljima Parka:

1. Zapadni dio Medvednice, kraj Zelene magistrale, područje livade Ponikve, PD Glavica – JU PPM

2. Središnji dio Medvednice, Himper kod Šestina, put prema Medvedgradu – AIKIDO

3. Istočni dio Medvednice, Vukov dol (područje od Kašine prema Gornjoj Planini ) – Planinska družina

Zaposlenici Parka ove će godine biti prisutni na jugozapadnom dijelu, odnosno na Ponikvama (kraj Zelene magistrale) gdje se već petnaest godina zaredom čisti lokacija.

Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni