Obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije

Obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije

Ovogodišnji grad domaćin obilježavanja Dana branitelja je grad Velika Gorica gdje će se u Pučkom otvorenom učilištu otvoriti ratna zbirka crteža Ivana Lackovića Croate  „CRVENO i CRNO“ 

Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja – Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Naime, 27. lipnja 1991. godine na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu.

Tradicionalno i ove godine povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije delegacija Zagrebačke županije odala počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi u Općini Pokupsko.

Ovogodišnji grad domaćin obilježavanja Dana branitelja je grad Velika Gorica gdje će se također u četvrtak, 27. lipnja održati otvorenje izložbe ratne zbirke crteža Ivana Lackovića Croate pod nazivom „CRVENO i CRNO“ u Pučkom otvorenom učilištu (Zagrebačka 37, Velika Gorica) s početkom u 19 sati.

Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 29. lipnja 2019. godine s početkom u 11 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.

Program događanja:

  • 09:00 Sveta Misa u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije
  • 10:00 Polaganje vijenca kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu „Golubica“
  • 11:00 Centralna svečanost u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana
  • 12:00 Zajedničko druženje uz glazbu i prigodni vojnički ručak

U ime Zagrebačke županije svečanosti će nazočiti delegacija predvođena županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni