Obilježavanje 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Obilježavanje 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja konferencijom „Tesla u Zagrebu“

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost sedmu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2016. kojom će obilježiti treći Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 160. obljetnicu Teslina rođenja.

Ovogodišnja manifestacija održat će se od 9. do 11. srpnja pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.

Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja konferencijom „Tesla u Zagrebu“ na temu „160 godina od rođenja Nikole Tesle“. Nastavlja se 10. srpnja već tradicionalnim polaganjem cvijeća na Teslin spomenik gdje će biti održan i prigodan program te svečanom proslavom i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Trećeg dana manifestacije 11. srpnja u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije, održat će viši kustos muzeja Renato Filipin.

Nikola Tesla o svom je radu rekao ovo: „Neka budućnost kaže istinu, procijenite svakog čovjeka prema njegovu radu i zaslugama. Sadašnjost je njihova, ali budućnost je moja, za koju sam tako naporno radio“.

Tesline ideje i djela i dalje žive, 160. godina od njegova rođenja. Ostavio je neizbrisiv trag u svijetu i zaslužan je za stvaranje moderne civilizacije, a mnogima je i nadahnuće za stvaranje boljeg društva, jer, njegove poruke, poruke su stvaranja, rada, skromnosti i mira.

Sva događanja, osim svečane proslave i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni