Obilježavanje 104. godišnjice Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Obilježavanje 104. godišnjice Fakulteta strojarstva i brodogradnje

(Foto: FSB)

Dani FSB-a donose tjedan zanimljivih aktivnosti

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu od 10. do 17. studenoga 2023. tradicionalno obilježava godišnjicu Fakulteta, odnosno svoj 104. rođendan.

»I povodom ove obljetnice, FSB želi nastaviti dobru suradnju s dugogodišnjim partnerima, ali i proširiti socijalno – tehnološku mrežu te pozicionirati Fakultet kao mjesto okupljanja i razmjene informacija unaprjeđujući suradnju gospodarstvenika i akademske zajednice, nezaobilaznu u razvoju našeg društva koje se temelji na novim tehnologijama, cirkularnoj ekonomiji i znanju«, poručili su iz FSB-a.

Program obilježavanja Dana FSB-a obuhvatit će među ostalim aktivnostima, Dane karijera, Sajam studentskih udruga, Dan projekata, aktivnosti za škole, Bal strojara i Svečanu sjednicu Fakulteta.

Svečani bal strojara i Dani karijera

Program počinje svečanim Balom strojara, u petak 10. studenoga u hotelu Esplanade te se nastavlja u ponedjeljak, 13. studenoga kada počinju Dani karijera na kojemu će se predstaviti nekoliko desetaka vodećih hrvatskih kompanija dio kojih će razgovarati sa studentima, potencijalnih budućih zaposlenika u sklopu Career Speed Datinga dok će pokrovitelj, Končar grupa, održati predavanje za sve zainteresirane.

Taj će dan mogućnosti posjete Fakultetu dobiti nastavnici i ravnatelji škola, u sklopu Dana otvorenih vrata. Studenti će se tradicionalno okupiti na Pub kvizu, nakon čega će biti otvorena izložba slika Petre Adamović „Strojarstvo u bojama – višedimenzionalne ikone“.

U utorak, 14. studenoga, na Fakultetu će se okupiti njegovi alumniji iz udruge AMAC FSB te će se predstaviti projekti zaposlenika. Nastavljaju se Dani karijera dok je na rasporedu i predavanje pokrovitelja Iskra brodogradilište 1. Dnevni program završit će u opuštenom tonu uz Stand-up Show na kojem će nastupiti bivši studenti, poznati komičari Martin Rosner, Marta Kubala i Matea Brzac.

I u srijedu, 15. studenoga, svi će zainteresirani moći posjetiti štandove brojnih partnera Fakulteta, uglednih domaćih kompanija u sklopu Dana karijera dok će istovremeno svoj rad predstaviti i studentske udruge Sveučilišta u Zagrebu u sklopu Sajma studentskih udruga. Predavanje će održati predstavnici pokrovitelja događaja, tvrtke Neo Dens i Klimaoprema. Srijeda je Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane učenike srednjih, ali i osnovnih škola.

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća

Dani karijera nastavljaju se i u četvrtak, 16. studenoga kada će studenti ponovno dobiti priliku sudjelovati u kratkoj simulaciji razgovora za posao s predstavnicima kompanija u sklopu Career Speed Datinga za koji i ove godine vlada iznimno veliki interes, kako studenata, tako i kompanija. Istog će dana predavanje održati predstavnici pokrovitelja Dana FSB-a, tvrtke INETEC.

Program završava u petak, 17. studenoga Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća i zabavom alumnija fakulteta, u organizaciji udruge AMAC FSB u Vintage Industrial Baru.

Fakultet strojarstva i brodogradnje svoj će 104. rođendan proslaviti na svojoj zbog obnove privremenoj lokaciji, Sveučilišnom nastavnom centru AGG-FSB (Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb).

Više informacija o događaju možete pronaći na dani.fsb.hr te na profilima Fakulteta na Facebooku, Instagramu i LinkedINu.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni