Obilježava se prvi Dan Nikole Tesle

Obilježava se prvi Dan Nikole Tesle

Trećeg dana manifestacije u Tehničkom muzeju u Zagrebu bit će održano predavanje pod nazivom Nikola Tesla – izumitelj s pogledom u budućnost, a manifestacija će završiti na Bundeku uz premijernu projekciju animiranog filma Tajni laboratorij Nikole Tesle

Od 9. do 11. srpnja u Zagrebu će se održati trodnevno obilježavanje 158. obljetnice rođenja nacionalnog velikana i genija Nikole Tesle te prvo obilježavanje hrvatskog Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija, manifestacija Tesla & friends.

Ovogodišnja jubilarna, peta manifestacija Tesla & friends započet će 9. srpnja međunarodnom konferencijom „Tesla u Zagrebu“ na kojoj će o Teslinoj ostavštini i povezivanju domaćih i međunarodnih institucija s ciljem znanstvene, turističke i kulturne promocije Nikole Tesle govoriti stručnjaci iz tih područja, stručnjak za identitet i imidž država Božo Skoko, znanstvenik Mladen Martinis, redatelj Roman A. Tolić, kustos Tehničkog muzeja u Zagrebu Renato Filipin i drugi.

Manifestacija će se nastaviti 10. srpnja s prigodnim programom i polaganjem cvijeća kod zagrebačkog spomenika Nikole Tesle i već tradicionalnom svečanom večeri i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

Trećeg dana manifestacije 11. srpnja, u Tehničkom muzeju u Zagrebu bit će održano predavanje pod nazivom Nikola Tesla – izumitelj s pogledom u budućnost, a manifestacija će istog dana u večernjim satima završiti prigodnim rođendanskim programom na ljetnoj pozornici na Bundeku uz premijernu projekciju animiranog filma Tajni laboratorij Nikole Tesle, premijernu izvedbu recitala Mehaničke figure – inspirirani Teslom te nastup Zagrebačkog plesnog ansambla i instrumentalnog ansambla Nimbus Dei.

Ovogodišnje obilježavanje obljetnice rođenja Nikole Tesle održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb. Organizator je Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Sva događanja, osim svečane večere i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni