Obilazak Gradske četvrti Maksimir

Obilazak Gradske četvrti Maksimir

Naslovna fotografija: OŠ Jordanovac

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je u ponedjeljak 17. listopada  Gradsku četvrt Maksimir.

Prva lokacija koju je obišao je VII. Požarinje 2a na kojoj je dovršena izgradnja Sportsko-rekreativnog centra i objekta Mjesne samouprave – Mjesnog odbora Bukovac. Izgradnja objekta veličine 400 m2 financirana je novcem Plana MKA Vijeća Gradske četvrti Maksimir u visini od 3.135.731,44 kn. Četvrtinu objekta će koristiti Mjesni odbor, dok će ostatak koristiti stanovnici Bukovca, njih 11 tisuća, za kulturne, športske i slične sadržaje. Trenutno je u izradi i projekt uređenja okoliša koji će stajati oko 90.000 kn.

“Do kraja ove godine čeka nas još završetak projektne dokumentacije za izgradnju ulica VIII. I II. Požarinje, kao i uređenje dječjeg tematskog igrališta”, najavio je predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić.

Također, novcem Plana MKA Vijeća Gradske četvrti Maksimir, financirano je i uređenje OŠ Jordanovac.

“Ovo je povijesna, zaštićena školska zgrada koja je izgrađena 1932. i vrijeme je da joj vratimo prvobitno ruho, a sve kako bi sačuvali arhitektonsku kulturu i baštinu grada Zagreba”, naglasio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.

Ravnatelj škole Davor Krnjeta rekao je kako je na školi zamijenjeno krovište, obnovljena je fasada, zamijenjena je stolarija, postavljen je video nadzor i ograda oko nogometnog igrališta, te je uređeno školsko dvorište s „učionicom u prirodi“. Slijedi unutarnje uređenje, a paralelno s ovim radovima započeli su i radovi na uređenju športske dvorane.
Ukupan iznos ovih radova iznosi 650.000,00 kn.

Na lokaciji Biljenička 97 u tijeku je uređivanje dječjeg i sportskog igrališta. Osim uređenja košarkaškog igrališta i staza te postavljanja ograde i video nadzora, dječjeg tematskog igrališta, postavljanja sjenice s klupama i postavljanje umjetne trave u ŠRD Kozjak, planira se i postavljanje dodatnih sprava na dječjem igralištu i financiranje izrade projekta na natkrivanje nogometnog terena.

“U idućih šest mjeseci dat ćemo nalog da se isprojektira 100-injak tematskih dječjih igrališta u onim mjesnim odborima koje ga još nemaju. Na taj način ćemo uštediti značajan iznos kako na projektiranju tako i na cijeni sprava zbog količine narudžbe”, rekao je gradonačelnik Bandić zadovoljan načinom izvođenja radova ispred gradskog kazališta Žar ptica.

(Zg-magazin)