Obavijest o odvozu šute i građevinskog otpada

Obavijest o odvozu šute i građevinskog otpada

(Foto: MUP)

Ekipe Čistoće, Zagrebačkih cesta, Zrinjevca i vatrogasaca provele su planirane aktivnosti te je građevinski otpad odvezen s više od 600 lokacija, od čega se 300 lokacija odnosi na područje Gornjeg i Donjeg grada

Prema informaciji Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet sa ulica grada Zagreba do danas je prikupljeno 10.000 tona građevinskog otpada i šute, koja je nastala kao nusprodukt potresa.

Ekipe Čistoće, Zagrebačkih cesta, Zrinjevca i vatrogasaca provele su planirane aktivnosti te je građevinski otpad odvezen s više od 600 lokacija, od čega se 300 lokacija odnosi na područje Gornjeg i Donjeg grada.

Trenutno je izuzetak Amruševa ulica, gdje iz sigurnosnih razloga a zbog izvođenja radova, nije bilo moguće izvršiti predmetno čišćenje te se izvođač radova obvezao izvijestiti Gradski ured o završetku radova kako bi se moglo pravovremeno pristupiti čišćenju. Postupke vezane uz čišćenje javnih površina nije bilo moguće provesti ni u prolazu između Bakačeve i Cesarčeve ulice radi opasnosti od urušavanja prije izvođenja planiranih građevinskih radova a čiji je rok za provedbu polovicom narednog tjedna.

U Ulici Baruna Trenka kod kućnog broja 6 i u Katančićevoj 5 ispred sjedišta Ministarstva financija, čišćenje na predmetnim adresama i u njihovoj neposrednoj blizini organizirat će samostalno Ministarstvo financija.

»Javna vatrogasna postrojba i dalje izvodi radove na sanaciji posljedica potresa, te se građevinski otpad, posebice s krovova, kao i šuta, i dalje učestalo prevoze na za to predviđena mjesta«, poručili su iz Gradske uprave.

Obzirom da određeni broj građana sami provode građevinske zahvate unutar svojih stambenih jedinica te iznose građevinski otpad i šutu ispred svojih kućnih adresa, ili ih odlažu u kontejnere na ulici, mole ih da pravovremeno dojave mjesta na koja su odložili građevinski otpad i šutu (ili će ga odložiti), na broj telefona 01/610-1566 ili na e-adresu Sektora za komunalno i prometno redarstvo: redarstvo@zagreb.hr.

Radno vrijeme Sektora za komunalno i prometno redarstvo je svaki dan od 7 do 22 sata, te u tom periodu građani mogu uputiti svoje pritužbe, prijave ili iskazati bilo koje druge potrebe kojima bi im se mogla olakšati situacija u kojoj se trenutno nalaze.

Zagrebački holding d.o.o. na lokacije u gradu koje su najviše pogođene nepogodom, postavlja sanduke u koje građani mogu odlagati isključivo građevinsku šutu nastalu sanacijom.

Osim toga, kao i inače, građani mogu na sva reciklažna dvorišta dovesti količinu građevinskog otpada koja je nastala održavanjem i manjim popravcima koje obavlja sam vlasnik, u količini do 200 kg u šest uzastopnih mjeseci.

Iz Grada Zagreba zahvaljuju sugrađanima na strpljenju i dosadašnjoj izvrsnoj suradnji. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni