Obama prestao pušiti zbog straha od supruge

Obama prestao pušiti zbog straha od supruge

Obamina slabost dugo su bile cigarete i sebe je u memoarima opisao kao pušača. Njegovo pušenje i pokušaji da prestane bili su jedna od glavnih tema tijekom predizborne kampanje za Bijelu kuću 2008.

“Nisam zapalio cigaretu vjerojatno već šest godina. To je zato što se bojim supruge.”

Američki predsjednik Barack Obama, nesvjestan da su mikrofoni ispred njega uključeni, rekao je kako je prestao pušiti jer se boji vlastite supruge, prenosi HRT.

Američki predsjednik govorio je na skupu o važnosti civilnog društva koji se održava na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a, a na kraju skupa podignuo se sa stolice i pitao muškarca kraj sebe je li prestao pušiti. Kad mu je isto pitanje postavljeno, odgovorio je: Nisam zapalio cigaretu vjerojatno već šest godina. To je zato što se bojim supruge.

Obamina slabost dugo su bile cigarete i sebe je u memoarima opisao kao pušača. Njegovo pušenje i pokušaji da prestane bili su jedna od glavnih tema tijekom predizborne kampanje za Bijelu kuću 2008. U prvoj godini na dužnosti opisivao se kao 95 posto izliječenu osobu, no priznao je da povremeno posrne u naporima da prestane pušiti.

Prva američka dama Michelle Obama, koja se zauzima za jačanje javnog zdravstva, nije skrivala nezadovoljstvo činjenicom da njezin suprug puši, no dodala je da on nikad nije zapalio pred kćerima. (hrt /zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni