“O preimenovanju trga odlučila je većina skupštinara, ali ne i građana”

“O preimenovanju trga odlučila je većina skupštinara, ali ne i građana”

»Nadam se da će se na sljedećim sjednicama zastupnici Esih i Hasanbegović uključiti i u donošenje odluka u interesu građana, a da se neće baviti isključivo preimenovanjima ulica i trgova«, zaključio je SDP-ovac Mišić

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Matej Mišić ustvrdio je kako odluka o preimenovanju Trga maršala Tita donesena voljom voljom većine zastupnika Gradske skupštine, ali da ona nipošto ne predstavlja volju većine građana. Ocijenio je da ovakav postupak gradonačelnika Milana Bandića pokazuje nepoštivanje prema građanima Zagreba, a posebno prema vlastitim biračima koji se danas opravdano mogu osjećati iznevjerenima.

Podsjetio je, naime, da je tijekom cijele predizborne kampanje kao i u prvim danima novog mandata gradonačelnik Bandić je uvjeravao građane Zagreba kako su oni jedini koji mogu odlučiti o promjeni imena Trga maršala Tita. »Danas smo svi svjesni da je to bilo samo jedno u nizu neispunjenih obećanja gradonačelnika. Ova odluka nema legitimitet u volji građana, obzirom da je samo oko 20 % građana na izborima u svibnju dalo povjerenje HDZ-u i stranci Brune Esih, dok je više od tri četvrtine birača biralo liste koje su se zalagale ili za ostanak Trga ili za referndum«, rekao je Mišić za ZG-magazin. Dodao je kako je Bandić popustio je pritiscima krajnje desnice i zbog pet glasova u Skupštini odlučio promijeniti stav.

»S druge strane, krajnja desnica pokazala je na jučerašnjoj sjednici kako nema namjeru niti cilj brinuti o boljitku građana Grada Zagreba. U 12 sati trajanja sjednice, odnosno tijekom prvih 13 točaka dnevnog reda prije rasprave o preimenovanju Trga maršala Tita, niti Bruna Esih niti Zlatko Hasanbegović nisu nijednom raspravljali iako se raspravljalo i o izvršenju proračuna, i o povećanju broja gradskih ureda kao i o mnogim značajnim temama gdje su mogli raspravljati o konkretnim mjerama koje utječu na kvalitetu života u Zagrebu«, istaknuo je SDP-ovac.

Zaključio je da to nije odgovorna politika koju se može podržati. »Nadam se da će se na sljedećim sjednicama zastupnici Esih i Hasanbegović uključiti i u donošenje odluka u interesu građana, a da se neće baviti isključivo preimenovanjima ulica i trgova«, zaključio je. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni