NYD – nova platforma za besplatna video savjetovanja s liječnicima

NYD – nova platforma za besplatna video savjetovanja s liječnicima

Tim NYD-a pokrenuo je internetsku platformu NYD.care (https://nyd.care/hr), gdje pacijenti mogu besplatno konzultirati liječnika, stomatologa, psihoterapeuta, fizioterapeuta ili drugog stručnjaka putem video poziva.

Autori platforme vide značajnu prednost u činjenici da pacijent, za razliku od telefonske konzultacije, može sam odabrati termin i na taj način izbjegne čekanje na slobodnu telefonsku liniju. Osim toga, liječnik također točno zna kada je naručio video konzultacije i na taj način puno lakše organizira svoj rad.

Cilj platforme je da zdravstvena zaštita bude dostupnija i kvalitetnija. NYD tim je svjestan da će digitalizacija i telemedicina igrati ključnu ulogu u tome.

Transformacija odnosa između pacijenta, pružatelja zdravstvene zaštite i zdravstvenog sustava započela je. Desetljećima se zdravstveni sustav gradi oko pružatelja zdravstvenih usluga. Kada trebate liječnika, bilo da se radi o uobičajenom virusu, trebali biste ga posjetiti u vrijeme koje vam je dodijeljeno. Umjesto toga lakše možete iskomunicirati sa liječnikom sve potrebno iz Vašeg doma, a pogotovo osobama starije životne dobi uz potporu digitalno pismenih članova obitelji, konzultacije također mogu uštedjeti puno vremena i novaca u dolascima i odlascima.

Iz NYD internetske platforme poručuju da posebno u kriznim vremenima nakon epidemije COVID-19, žele pomoći svim ljudima koji imaju problema s pristupom liječnicima. Pozivaju i zdravstvene radnike da im se pridruže. Korištenje konzultacijske platforme je za korisnike potpuno besplatno.

U budućnosti će zdravstveni sustav izgledati drugačije jer će se graditi oko korisnika. To znači da ćete moći biti više uključeni u svoj medicinski tretman ili u liječenje člana vaše obitelji. Promijenit će mjesto primjene, iz ambulante ili bolnice u Vaš dom i način na koji se liječi, od „liječenja temeljenog na dijagnozi“ do „prevencije i kontrole“.

Ova online platforma okupila je u Sloveniji, u samo dva tjedna, više od 60 liječnika. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni