NSK dobio 3D pisač

NSK dobio 3D pisač

Donirana oprema će biti na raspolaganju studentima i ostalim članovima Knjižnice

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) potpisali su sporazum o suradnji s ciljem poticanja primjene novih tehnologija u knjižnicama u Republici Hrvatskoj, osiguravanja edukacije knjižničara i korisnika za usvajanje digitalnih vještina i besplatne posudbe novih alata/uređaja što uključuje micro:bitove, 3D pisače i ostalu opremu koja potiče učenje i kreativnost.

IRIM je kroz crowdfunding projekt „STEM revolucija se nastavlja – knjižnice“ opremio više od 100 knjižnica diljem Hrvatske. U okviru projekta opremanja knjižnica micro:bitovima, IRIM je donirao 40 micro:bitova i 3D pisač Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici za održavanje radionica u Knjižnici i za posudbu studentima.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu će, kao središnja matična knjižnica Hrvatske koja prati stanje i usmjerava rad knjižnica, sudjelovati i u praćenju priključivanja knjižnica projektu IRIM-a te će se uključivati u aktivnosti poticanja primjene digitalnih tehnologija u knjižnicama. Vezano za sveučilišnu funkciju, NSK će doniranu opremu staviti na raspolaganje studentima i ostalim članovima Knjižnice. Prva radionica za upotrebu 3D pisača za knjižnice koje će ih dobiti kao donaciju održat će se ovog mjeseca u NSK. (zg-m)

OZNAKE
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni