Novu žičaru na Sljemenu gradit će GIP Pionir

Novu žičaru na Sljemenu gradit će GIP Pionir

Novu žičaru na Sljemenu, vrijednu oko 300 milijuna kuna (točnije, 299,790.853,96 kuna) bez PDV-a gradit će tvrtka GIP Pionir d.o.o., koja je i rušila staru žičaru.

Na natječaju koji je objavio Grad Zagreb, ova tvrtka je dobila 100 od 100 bodova, te je ocijenjena najpovoljnijom ponudom, objavio je N1.

Tim povodom zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Matej Mišić (SDP) i Renato Petek (Naprijed Hrvatska – Progresivni savez) danas su u Gračanima na prvoj postaji nekadašnje sljemenske žičare održali konferenciju za novinare ne bi li ukazali da je nova žičara, sukladno ranijim najavama gradonačelnika Milana Bandića, trebala započeti s radom upravo na današnji dan.

Dvojac je u šaljivom tonu, uz šampanjac »pustio u rad« novu, »najsuvremeniju« žičaru.

»Danas Hrvatska postaje Švicarska, Sljeme postaju Alpe, 84 suvremene, svemirske gondole prevozit će 1500 ljudi«, rekao je Mišić, podsjetivši na riječi Milana Bandića koji je gradskim zastupnicima na sjednici Gradske skupštine, 28. rujna 2017. obećao da će biti prvi putnici koji će se s njim na Silvestrovo 2018. voziti žičarom na Sljeme.

Ta je svečanost obilježena šampanjcem koji je po riječima Renata Peteka »dobro odležao« – 12 godina, koliko je već prošlo od prvog gradonačelnikovog obećanja o gradnji nove žičare na Sljemenu. Toliko dugo je, kaže, čuvao i nabrušene, spremne skije…

Mišić i Petek su podsjetili i na druga neostvarena obećanja zagrebačkog gradonačelnika, među kojima su Jarunski most, dovršetak stadiona Maksimir i izgradnje tramvajske pruge do Zračne luke Zagreb.

Kako se bliže predsjednički izbori, kao i izbori za Europski parlament, gradski zastupnici očekuju da će gradonačelnik u njih ući s novim nizom obećanja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni