Novouređeni prostor edukativnog centra o gljivama

Novouređeni prostor edukativnog centra o gljivama

Na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 19. lipnja otvoren je novouređeni prostor Edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva.

Grad Zagreb je Centar otvorio još u veljači 2013. s Turističkom zajednicom grada Zareba i Gljivarskim društvom Kamilo Blagaić.

Ondje su predstavljene liofilizirane gljive, odnosno sušene gljive u izvornome obliku, veličini i boji te u prirodnome staništu. Zamišljen je kao prostor za različite aktivnosti, npr. za edukacije, izlaganje stručnih eksponata, liofiliziranje gljiva, izdavanje stručnih publikacija i brošura o gljivarstvu te za organiziranje sezonskih radionica i izleta za djecu.

Prostorije su u obnovi proširene s negdašnjih 180 m2 na današnjih 300 m2. Također, stalni postav je proširen, a otvorena je i edukacijska dvorana.

Novouređeni centar je obišao gradonačelnik Milan Bandić koji je poručio da u duhu svoga utemeljitelja, pok. Romana Bošca Centar nastavlja život te da u svome fundusu broji više od 1300 uzoraka gljiva. Također je predložio da se novouređeni Edukativni centar nazove imenom utemeljitelja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni