Novouređeni prostor edukativnog centra o gljivama

Novouređeni prostor edukativnog centra o gljivama

Na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 19. lipnja otvoren je novouređeni prostor Edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva.

Grad Zagreb je Centar otvorio još u veljači 2013. s Turističkom zajednicom grada Zareba i Gljivarskim društvom Kamilo Blagaić.

Ondje su predstavljene liofilizirane gljive, odnosno sušene gljive u izvornome obliku, veličini i boji te u prirodnome staništu. Zamišljen je kao prostor za različite aktivnosti, npr. za edukacije, izlaganje stručnih eksponata, liofiliziranje gljiva, izdavanje stručnih publikacija i brošura o gljivarstvu te za organiziranje sezonskih radionica i izleta za djecu.

Prostorije su u obnovi proširene s negdašnjih 180 m2 na današnjih 300 m2. Također, stalni postav je proširen, a otvorena je i edukacijska dvorana.

Novouređeni centar je obišao gradonačelnik Milan Bandić koji je poručio da u duhu svoga utemeljitelja, pok. Romana Bošca Centar nastavlja život te da u svome fundusu broji više od 1300 uzoraka gljiva. Također je predložio da se novouređeni Edukativni centar nazove imenom utemeljitelja. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t