Novost za sve koji vade isprave u Heinzelovoj

Novost za sve koji vade isprave u Heinzelovoj

(Foto: llustracija)

Zagrebačka policija objavila je da se su ovog tjedna započele rezervacije putem mobilne aplikacije i za upravne poslove koji se obavljaju u Heinzelovoj ulici.

Podsjećaju kako je za obavljanje upravnih poslova od 24. listopada u Policijskoj upravi zagrebačkoj na lokaciji u Petrinjskoj 30 aktivna usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije. Njome se može rezervirati termin za pojedine poslovne procese.

Navedena usluga je od 8. studenoga aktivna i za lokaciju Heinzelova 98. Za podnošenje zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta građani će na ovaj način moći izbjeći čekanje u redovima na šalterima u Petrinjskoj 30 i Heinzelovoj 98.

»Osim navedenih poslovnih procesa, za Heinzelovu 98, putem mobilne aplikacije moguće rezervirati i termine za poslove vezane za vozačke dozvole i vozila«, objavila je Policijska uprava zagrebačka. piše policija.

 »Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR«, pojašnjavaju u policiji.

Rezervacija termina

»Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin«, dodaje se.

Građane mole da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Osim putem mobilne aplikacije, građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomat uređaju smještenom u predvorju zgrade u Heinzelovoj i Petrinjskoj ulici.

»Isto tako, građanima skrećemo pozornost da se u predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze kiosci na kojima građani, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvariti mogućnost pristupanja portalu e-Građani putem mobitela. Uz aktiviranu e-osobnu građanima je dostupno više od 100 usluga putem platforme e-Građani«, navodi se u objavi. 

Sve informacije građani mogu dobiti na poveznici e-Usluge MUP-a RH. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni