Novogodišnja poruka predsjednika Vlade

Novogodišnja poruka predsjednika Vlade

Danas hrvatska Vlada ima snage za provođenje nužnih reformi i transformiranje sustava koji je godinama bio spor, neefikasan, ponekad i kvaran, a svakako financijski neodrživ. Pri tome štitimo i uvijek ćemo štititi najugroženije skupine u društvu kojima je pomoć najpotrebnija

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske uputio je svoju novogodišnju čestitku građankama i građanima Hrvatske, koju ovdje prenosimo u cijelosti:

 „Poštovane građanke i građani,

milanovic_zokiIza nas je teška godina, godina odricanja i suočavanja s realnošću. Vlada je odabrala put oporavka koji će, uvjeren sam, našoj domovini osigurati bolju, uređenu budućnost i prosperitet. Nakon godina nemara i neodgovornosti, on ne može biti ni brz ni lagan, zasigurno ne može biti ni bezbolan. Hrvatski su nas građani i birali zato da zatečene probleme rješavamo, a ne da ih guramo pod tepih misleći samo na kupovanje sljedećeg mandata.

Danas hrvatska Vlada ima snage za provođenje nužnih reformi i transformiranje sustava koji je godinama bio spor, neefikasan, ponekad i kvaran, a svakako financijski neodrživ. Pri tome štitimo i uvijek ćemo štititi najugroženije skupine u društvu kojima je pomoć najpotrebnija.

Naša je zemlja bogata ljepotom i raznolikošću, a hrvatski su građani pošteni i radišni ljudi koji zaslužuju bolju svakodnevnicu i viši standard. Nažalost, godinama ih politika nije poštovala i nije radila za njih, već su oni radili za politiku. Mi to mijenjamo. Vrijeme je da iskoristimo potencijale naše zemlje, vrijeme je da preokrenemo negativne trendove i započnemo jednu ljepšu priču, priču o uspješnoj, urednoj i ekonomski stabilnoj europskoj državi.

U idućoj, 2014. godini, napokon će biti vidljivi pomaci u teškom procesu oporavka. Nastavit ćemo sa svojim programom, sigurni da radimo dobro i na korist svih građana Republike Hrvatske.

Svima građankama i građanima Republike Hrvatske, u ime hrvatske Vlade i moje osobno, želim svako dobro i sve najbolje u novoj 2014. godini!“