Novogodišnja inventura

Novogodišnja inventura

Hrvatska je ušla u EU. Bravo za nas! To je zaista lijepo, ali opet kao da sam nešto propustila, jer osim veličanstvenog prijema kao da to nismo niti u jednom pogledu osjetili, sve je ostalo isto kao i u prvom „balkanskom“polugodištu

Alisa W.

Evo nas u novoj 2014 godini, stigla je, nekako mi se čini nenametljivom, kao da se unaprijed srami, jer djeca u nama očekuju da bude bolja. Nadamo se ispunjenju nekih novih želja, puni smo iščekivanja, iako nam zloguki proroci baš i ne daju da puno maštamo, ne možemo se riješiti briga i te mrske recesije, kažu biti će još gora, trajat će.

Pa ako pogledamo kakva nam je bila ona stara 2013. zaista se nemamo s puno čime pohvaliti, a time ni naslijeđe 2014. ne može biti obećavajuće. Ružnih stvari je bilo, nažalost previše, zauvijek su nas napustili neki veliki ljudi, ratovalo se je, ginulo, pa ne želim posebno to niti spominjati, ionako stalno o tome slušamo.

Što je bilo dobro?

OK, da vidimo, većina se slaže da je u top događajima prošle godine bio izbor novog pape, moram se složiti s time, papa Franjo je poseban čovjek, vjerujem da će njegove poruke, jednostavnost i poštenje doprijeti do velikog broja ljudi. Zaista je značajno da se je baš sada pojavio i istinski mu se divim.

Ajmo dalje…Ups… evo problema, nema poštenog dobrog događaja. Ističu – rodio se je princ George,  rodila je Kim Kardashian i objavila sliku svoje prelijepe bebe, sad ne znam da li je rodila ili tek treba roditi Shakira!?!

Lijepo je to, ali da li sam ja poludjela, ali meni to nisu baš napeti događaji! Izgleda da je globalno 2013. stvarno bila loša.

A što je s Hrvatskom?

Hrvatska je ušla u EU. Bravo za nas! To je zaista lijepo, ali opet kao da sam nešto propustila, jer osim veličanstvenog prijema kao da to nismo niti u jednom pogledu osjetili, sve je ostalo isto kao i u prvom „balkanskom“polugodištu.

Ima li još lijepih događaja? Upadam u isti problem kao i globalno, ništa se više nije lijepo dogodilo. I onda sam shvatila, proći će mi život ako budem sreću tražila globalno, regionalno, ona se nalazi u mom mikrosvemiru!

Kakva je meni bila 2013?

Pa i nije bila tako loša! Kao da me je i samu to iznenadilo?!? Da, nije bila loša, malo sam skromnija, ali 2013. je bila meni dobra godina. Puno sam radila, veselila se u svom mikrosvemiru, recesija također polako izlazi iz mog okruženja, očekujemo dolazak nove princeze u obitelji 🙂 , meni je to dovoljno.

A što s očekivanjima i planovima u 2014.?

Nisam baš pristaša stvaranja novogodišnjih planova, ali opet zašto ne? Kažu da je dobro postaviti ciljeve, pa ako se ispuni i dio, dobro je. Ciljevi nas tjeraju da idemo dalje i zato ove godine pišem popis svojih ciljeva… Ambiciozno napadam.

1.            Svakako ću smršaviti… Ups… zar je već započeo prvi tjedan nove godine 🙁  !? Već sam prekršila prvi zadatak, još nisam na dijeti, ali morate se složiti da je odgoda sasvim neophodna, čak i ekonomski opravdana.  Ne možeš na dijetu dok nisi smazao sve novogodišnje kolače, ali 100 % idem od ponedjeljka.

2.            Više ću čitati. Kako to dobro zvuči, otići ću u knjižnicu i satima ću kopati bez ideje po knjigama, dok ne nađem nešto zanimljivo, uživat ću u tišini i mirisu knjiga, a onda ću doma otići s nekom poslasticom. Neću slušati preporuke, niti ću googlati u potrazi za savjetom, to se nije pokazalo kao najbolje rješenje.

3.            Bit ću više u prirodi.

4.            Više ću se družiti s prijateljima.

Naravno želim i puno poslovnih uspjeha, ali to uvijek želimo, ove ću godine prioritete postaviti  za guštanje, pa to ne bi trebalo biti teško.

Vidjet ćemo!

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni