Novo ruho garaže Kvatrić

Novo ruho garaže Kvatrić

U javnoj garaži Kvaternikov trg zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s voditeljicom podružnice Zagrebparking Anom Preost i članicom uprave Holdinga Danielom Franić, jučer je prisustvovao predstavljanju grafita kojima su oslikani zidovi u garaži, djelo umjetnika Slavena Kosanovića-Lunara.

»Ovdje smo napravili umjetničko djelo i udahnuli novi život našim garažama. Ovo je dobra priča koju podupirem i veselim se što će nakon garaža na Kvatriću i na Langovom, i garaža na Tuškancu dobiti novi moderniji izgled«, istaknuo je gradonačelnik.

garaza_kvatric_lunar_invalKako je objasnila voditeljica Zagrebparkinga Ana Preost, zidovi su oslikani kao odgovor na suvremene trendove sa željom da se spriječi devastacija zidova te potakne očuvanje oslikanih murala koji daju posebnu sliku prostorima garaža.

»Za oslikavanje garaža koristio sam prirodne motive i karakteristične oblike grafiti kulture«, pojasnio je autor Slaven Kosanović, dodavši kako su prve reakcije korisnika na oslikane plohe izrazito pozitivne. »Želja mi je bila okruženje koje je samo po sebi sivo i tmurno humanizirati i izmamiti ljudima osmijeh na lice«, dodao je.

Grafiti su već naišli na dobar odaziv kod građana – korisnika garaže, a neki kažu da im oni olakšavaju orijentaciju pa se sada lakše snalaze u njoj. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni